Skolor

Vi har ett nära samarbete med Liljewall arkitekter, som ritat skolor i över 35 år. Genom deras samlade erfarenheter från en stor mängd kommuner så kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar utifrån varje unikt behov och med basen i forskningen.

Med unika, kreativa och funktionella utformningar som sätter elevernas lärande i fokus så är vi övertygade om att Liljewalls lekfulla arkitektur gör skillnad. Den tar vara på nyfikenheten, den stödjer och är en viktig utgångspunkt för att väcka lusten till lärande.

Synen på utbildningslokaler håller på att förändras. Nya rön och perspektiv på lärande driver på utvecklingen, likaså vilken plats skolan ska ha i staden. Till skillnad från 70-talets låga L-formade förskolor som skulle associera till en trygg hemmamiljö så pekar nu forskning på andra viktiga aspekter. Hur kreativitet och lösningsförmåga kan triggas till exempel.

Skolan börjar dessutom återinta stadsrummet och blir en mötesplats i staden ur ett socialt, ekonomiskt och hållbart perspektiv. Från en skola i periferin till en skola mitt i byn som integrerar och samordnar fler samhällsnyttiga funktioner till invånarnas glädje. Stadens invånare och elever vill ha nära till viktiga samhällsfunktioner som utbildning, arbete och omsorg.

Tveka inte att kontakta oss för samtal hur Conara och Liljewalls kan hjälpa till med skolor i din kommun.

Färdigheter

Upplagt på

2 november, 2017